Välja mäklare för handel med binära optioner

På denna sida

Om du vill handla med binära optioner så är det mycket viktigt att välja en pålitlig mäklare som erbjuder handel baserat på de instrument som du vill handla med. Det finns ett stort antal mycket bra pålitliga mäklare på marknaden men det finns också en rad oseriösa företag på marknaden som erbjuder produkter som liknar binära optioner men som inte är det. Dessa oseriösa företag är sällan reglerad av någon myndighet och är kända för att lura sina kunder på alla pengar de sätter in. Många av dessa oseriösa företag är baserade i Israel där det för närvarande finns en rad oseriösa aktörer som driver en rad bluffsidor.

binära optionerDessa bluffsidor är enkla att undvika om man vet om att de finns och vet vad man skall akta sig för men om man inte gör det riskerar man lätt att falla offer för deras höga utbetalningsgrader och generösa bonusar.

Om man vill hitta en seriös pålitlig mäklare för handel med binära optioner så skall man leta efter en mäklare som är licensierad av CySEC (Cyprus Security Exchange Commision) eller av finansinspektionen på Malta. Det finns även ett par seriösa aktörer med licenser från Storbritannien. CySec och Malta har Europas mest utbyggda regelverk för handel med binära optioner. Det räcker att en mäklare har en licens i ett EU land för att de skall få erbjuda sin tjänst inom hela EU.

Nedan kommer vi titta lite närmare på saker som du skall tänka på innan du väljer en mäklare.

Ignorera bonusen

Låt aldrig bonusen avgöra vilken mäklare du skall handla hos. En stor bonus innebär inte att mäklaren är bra och en stor bonus gör det inte värt att handla hos en mäklare som inte är bra. Det är särskilt sant eftersom nästan alla bonusar är förknippade med omsättningskrav så om du inte gillar mäklaren så kan du inte ta ta ut dina pengar innan du har nått de ibland mycket höga omsättningskraven.

Välj den mäklare som verkar vara det bästa valet för dig och om de erbjuder en bonus kan du välja att acceptera den om du vill. Läs alltid igenom villkoren för bonusen noggrant innan du väljer att acceptera en bonus.

Faktum är att det ofta kan vara bättre att tacka nej till bonusen så att man har frihet att ta ut pengar från sitt konto när man vill. Om du inte vill ha en bonus så måste du meddela kundtjänst detta innan du börjar handla och se till att de verkligen tar bort bonusen från ditt konto innan du gör din första transaktion. Om du gör en transaktion med bonusen insatt på dit konto så har du accepterat bonus och det finns inte längre något man kan göra åt det.

Vilken typ av instrument vill du handla med?

Olika mäklare specialiserar sig på binära optioner baserade på olika typer av underliggande finansiella instrument. Vissa erbjuder ett stort utbud av optioner baserade på olika valutapar medan andra fokuserar främst på index eller på aktier. Välj en mäklare som har ett stort utbud av binära optioner baserade på den typ av värdepapper som du kan mest om. Om du t.ex. är väl insatt i aktiemarknaden så är det bäst att välja en mäklare som erbjuder många binära optioner baserade på aktier. Om du istället kan allt om valutor så bör du välja en mäklare med många binära optioner baserade på valutor osv.

Vill du handla med mer än bara binära optioner?

ig indexVissa mäklare erbjuder handel med en lång rad olika finansiella instrument vid sidan av binära optioner. Ett bra exempel på detta är t.ex. IG index som vid sidan av binära optioner också erbjuder aktiehandel och handel med CFD certifikat. Att handla på en sajt som denna kan vara mycket bekvämt men jag rekommenderar normalt att du väljer en separat mäklare för varje typ av instrument som du vill handla med. Mäklare som erbjuder handel med en lång rad olika typer av instrument är sällan lika bra på varje enskilt område som en mäklare som har valt att specialisera sig helt på en enskild typ. Detta återspeglar sig t.ex. i IG index fall i det faktum att de erbjuder ett mycket mindre sortiment binära optioner är vad många av de mer specialiserade mäklaren av binära optioner gör. Det samma är sant för deras aktieavdelning.

En annan anledning att använda sig av separat mäklare för olika typer av finansiella instrument som man handlar med är att detta gör det lättare att hålla reda på exakt hur det går. Man ser enkelt om handeln med ett visst instrument går plus eller minus utan att man riskerar att få felvisande siffror p.g.a. att affärer med andra typer av värdepapper också ingår i sammanställningen.

Har mäklaren ett bra rykte på recensionssajter?

hitta rätt mäklareJag tycker aldrig att man skall registrera sig hos en mäklare av binära optioner utan att först se vad olika oberoende webbsidor har att säga om mäklaren. Jag försöker alltid att besöka så många webbsidor som möjligt. Man ser normalt snabbt om det är en ärlig recensionssajt eller en överdrivet positiv recension skriven för att få dig att registrera dig hos en viss mäklare. En bra recension bör vara saklig och presentera fakta samtidigt som den framför båda positiva och negativa sidor hos mäklaren. Jag använder mig normalt av denna svenska webbsida samt en rad engelskspråkiga webbsidor såsom Binaryoptions.co.uk. Båda dessa webbsidor brukar enligt min erfarenhet ha sakliga och ärliga recessioner.

Erbjuder de mobilhandel?

Nästan alla mäklare erbjuder bra plattformar för mobil handel men det kan fortfarande vara en bra ide att försäkra dig om att så är fallet för den mäklare du vill använda. Se om de har en bra plattform som fungerar på den telefon du använder.

Vilka bankalternativ erbjuder de?

De flesta mäklare gör det mycket lätt att sätta in och ta ut pengar men det är ändå bäst att alltid kolla att de använder metoder som är bekväma för dig att använda dig av. Vissa mäklare ger dig möjligheten att sätta en pengar genom att skicka en check. Använd aldrig detta alternativ. Risken att checken försvinner någonstans på vägen är större än man vill tro och det är på många platser i Syd Europa mycket lätt att hitta platser som låter dig lösa in stulna checker.

Erbjuder de en Svensk plattform?

De flesta svenskar känner sig bekväma att handla i en engelskspråkig plattform. Särskilt om detta innebär att de kan handla oss en bättre mäklare men om det är viktigt för dig att du kan handla på svenska så skall du alltid försäkra dig om att mäklaren erbjuder en svensk plattform innan du registrera dig.

Artikeln uppdaterades senast: januari 9, 2017