Ether (Ethereum) Handel

På denna sida

Ethereum är en decentraliserad plattformslösning för kryptovaluta och smarta kontrakt som bygger på blockkedjeteknik. Den inhemska kryptovalutan för Ethereum heter Ether (ETH). I dagligt tal är det dock många som säger Ethereum när de avser själva kryptovalutan. Symbolen för Ether är Ξ,vilket är en stiliserad version av bokstaven E.

Ethereum och Ether lanserades år 2015 och redan i slutet av 2017 hade marknadsvärdet för 1 ETH nått upp till över 500 USD. Ether är idag den av kryptovalutorna som har näst högst sammanlagt värde (market cap); bara Bitcoin är större.

Kryptovalutan Ether genereras i enlighet med protokollet för Ethereum för att belöna de noder som utför det arbete som krävs för att nya block ska skapas i blockkedjan. Ethereum använder sig inte av proof-of-work utan av proof-of-stake.

Om Ether och Ethereum

Sponsrade mäklare med handel i Ether

Ethereum är i skrivande stund den näst mest värdefulla formen av digital valuta (efter Bitcoin). Men trots att Ethereum-marknaden på många vis påminner om den för Bitcoin finns det en viktig skillnad. Ether skapades, till skillnad från Bitcoin, inte för att vara en global digital valuta. Istället är den utformad för att betala för specifika åtgärder i Ethereum-nätverket med hjälp av blockchain-teknik. Detta har dock inte hindrat ETH från att bli en populär kryptovaluta bland spekulerare.

Med hjälp av Ethereum kan anonyma köp ske över hela världen. Transaktioner lagras i en decentraliserad redovisning, den så kallade blockkedjan. Ethereum används idag både nätbutiker och fysiska butiker i många olika delar av världen.

Det finns idag en uppsjö av olika kryptovalutor, men jämförelsevis få har den marknadslikviditet som den typiska daytradern letar efter. Ether är en av de kryptovalutor som blivit tillräckligt stor för att erbjuda seriösa finansiella möjligheter för handlare.

Varför ägna sig åt daytrading med ETH?

Låga kostnader

Det går att ägnar sig åt daytrading med Ether utan att betala höga kostnader. Om du väljer med omsorg kan du få ned kostnaderna till ungefär 0.25%.

Låga trösklar

Om du inte har mycket kapital att riskera är daytrading med ETH en bra plats att börja.

Tillgänglighet och flexibilitet

Liksom andra kryptovalutor har ETH inte begränsade handelstider, utan handlas dygnet runt, alla årets dagar. Du kan handla med ETH från många olika delar av världen om du har en fungerande dator, smartphone eller liknande som är kopplad till internet.

Hävstångshandel

Vissa handelsplatser kommer att erbjuda dig hävstångshandel. Hävstångshandel ger dig exponering mot en större upp- och nedsida än vad din handelsbudget normalt kan tillåta. Med större risk kommer större potentiell vinst.

Du behöver inte ha ett långt perspektiv

En av fördelarna med daytrading är att man inte behöver ha ett långt perspektiv på sina investeringar. När du daytradar med ETH behöver du inte heller ha djupgående teknisk kunskap om hur Ethereum och blockkedjeteknik fungerar och kan tänkas utvecklas. Du behöver inte ens tro på att Ether kommer användas långt in i framtiden – du stänger alla öppna positioner innan din handelsdag är över.

Att jämföra handelsplatser för ETH

Det finns gott om handelsplatser på internet för den som vill handla med Ether. Det finns också vissa mer traditionella nätmäklare som låter dig spekulera på Ether med hjälp av derivat.

Här är några exempel faktorer som kan vara bra att ta hänsyn till när du väljer mellan olika plattformar och mäklare.

Olika handlares behov varierar, så det finns någon lösning som är bäst för alla. Istället behöver du fundera på vilka faktorer som är viktigast för dig och hålla dem i åtanke när du väljer.

Finansiella faktorer

Avgifter – Avgifter för handel med Ether varierar drastiskt mellan olika handelsplatser. Många plattformar för Ether-handel tar en procentandel i avgift. För vissa strategier kan det löna sig att leta upp någon av de plattformar som istället tar ut en fast avgift.

Marginal – Du kan hitta handelsplatser och mäklare som erbjuder generösa marginaler för handel med Ether eller derivat som bygger på Ether. Detta gör att du kan låna kapital och öka den potentiella vinstern, men det innebär också att du kan förlora mer pengar. Sök efter mäklare som erbjuder låga räntor och bra villkor för marginalhandel / hävstångshandel med ETH.

Kontotyper – Vilken typen av handelskonto för ETH du har kan påverka din framgång avsevärt. Många ställen erbjuder ett antal kontotyper med olika villkor. Sök efter aktörer som erbjuder konkurrenskraftiga spreads, låga avgifter och andra bra vilkor. Många små kostnader kan äta upp din vinstmarginal över tid.

Likviditet – För den som vill ägna sig åt daytrading är det extra viktigt att ta hänsyn till mängden likviditet som handelsplatsen har för Ether.

Andra faktorer

Handelsrobotar – En Ethereum-handelsbot kan spara dig många timmar av ansträngande stirrande på en datorskärm. Ett ökande antal aktörer erbjuder dessa automatiserade tjänster, där du programmerar in dina regler och boten gör resten. Om du väljer denna väg, leta efter en leverantör som erbjuder en ständigt uppdaterad Ethereum-handelsalgoritm. Det är viktigt att deras kalkylatorbot ändras för att passa marknadsförhållandena.

Kundservice – Eftersom du kan handla med ETH dygnet runt är det bra att välja en mäklare eller handelsplats där kundtjänsten finns tillgänglig för att rätta till eventuella problem när som helst. Kontrollera gärna kundserviceomdömen innan du registrerar dig. Vissa lovar till och med en väntetid på mindre än en minut för telefonsupport och/eller live chat support.

Handelsplattform – Handelsplattformen du använder kommer att vara din dörr till marknaden. Se till att du väljer en leverantör med en användarvänlig och kraftfull plattform. Hos vissa kan du testköra i demoläge först för att säkerställa att handelsprogramvaran håller måttet. Men innan du ens gör det, kontrollera recensioner av handelsplattformar för Ether (Ethereum).

Insättningar och uttag – Det finns ett ökande antal mäklare som accepterar Ethereum-betalningar. Detta kan göra det enklare att handla och finansiera ETH-positioner. Alternativt kan man välja en plattform som accepterar insättningar och uttag via Bitcoin.

Mobilappar – Den framgångsrika daytradern behöver hålla koll på marknaden under aktiva handelsdagar, men du kan kanske inte alltid sitta vid din dator. Många plattformar erbjuder intelligenta och lättanvända handelsappar för mobilen.

Reglering – Det är bra att välja ett företag som är baserat och reglerat i en jurisdiktion med bra rykte där du som handlare åtnjuter en rimlig skyddnivå. Samtidigt är en av lockelsen med kryptovärlden för många just avsaknaden av regleringar och inbladning från regeringar och lagstiftare, så man får göra en avvägning baserat på personliga preferrensen. En mer säker lösning är att ägna sig åt derivathandel baserat på Ether hos en vanlig nätmäklare som har alla erforderliga tillstånd och regleras i ett land med bra rykte. Det finns till exempel gott om nätmäklare som är reglerade inom EU och därmed är åtkomliga för EU:s regelverk och åtgärder.

Handelstips för ETH

Marknaden för ETH är volatil och dina misstag kan bli kostsamma. Ett tips för den som vill ägna sig åt daytrading med ETH är att vara medveten om momentum.

Kryptovalutan Ether har visat på starka tendenser att bygga upp momentum extremt snabbt, och om du inte reagerar tillräckligt hastigt kan det vara mycket negativt för din handel. Tajming är allt. Priset kan hoppa upp med $6 på kort tid, och då kanske du ger order om att köpa när priset är $3 lägre igen, men priset går bara ned med $2 innan det hoppar upp med ytterligare $10 igen. Sedan kanske det inte ens kommer tillbaka till priset som rådde tidigare, så om du vill öppna en position igen måste du göra det mycket högre upp.

Handelsnyheter & Diskussionsforum

Världen av virtuella valutor är ständigt i rörelse, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om nya händelser och tendenser. När du ägnar dig åt daytrading behöver du göra allt du kan för att hitta och bibehålla en fördel.

Utbildning

På en så konkurrensutsatt marknad räcker det inte längre att bara hålla sig uppdaterad om nyheterna. Du behöver också titta på andra resurser för att få en fördel. Överväg Ethereum-handelsforum och bloggar för att vägleda dig genom handelsprocessen. Du kan också hitta chattwebbplatser där du kan få olika punkter förklarade av mer erfarna handlare.

Strategier

Utnyttja volatiliteten

Priset på kryptovalutan Ether (ofta kallad Ethereum) fluktuerar enormt, vilket är en del av anledningen till att den är så spännande att handla med. Ether har hög volatilitet, och detta är något som de flesta daytraders gillar. Volatilitet mäter prisförändringen av ett specifikt finansiellt instrument (t.ex. Ether) under en viss tidsperiod. Historien visar oss att priset på Ether ibland har fluktuerat med över 30% på en enda dag. Ethereum och andra kryptovalutor är kända för sin höga volatilitet. Även om detta medför mer risk, erbjuder det också större möjligheter att göra vinst för den som ägnar sig åt daytrading. Så håll utkik efter indikationer på att det kommer att bli extra stormigt och lär dig utnyttja volatiliteten till din fördel.

Teknisk analys

Inom fältet daytrading är det vanligt att fatta marknadsbeslut baserat på prisdiagram. Att bemästra handelsanalys för ETH tar tid och övning. Skapa gärna ett demokonto för att bekanta dig med grunderna i diagram och mönster. Dessa simulator-konton är fyllda med låtsaspengar, vilket gör att du kan felsöka eventuella misstag riskfritt och justera din strategi innan du börjar satsa riktiga pengar. De som gör vinst på daytrading över tid är de som alltid är öppna för att finslipa sina förmågor.

Pengahantering

En viktig del av din strategi behöver vara pengahantering. Du kan aldrig förutspå med total säkerhet vad som kommer att hända på marknaden, så du behöver använda effektiv pengahanteringsstrategi med riskspridning hela tiden. Målet är att minimera dina förluster när du gör misstag och maximera dina vinster när du lyckas.

Geografiska skillnader

Reglering

Olika regleringar gäller i olika jurisdiktioner, och att ägna sig åt Ether-handel i Indien och Singapore kan till exempel skilja sig från hur det är att vara Ether-handlare i Australien och Filippinerna. När länder och företag rusar för att reagera på den nya marknaden är kryptovalutor mottagliga för allvarliga juridiska förändringar hit och dit. Till exempel förklarade den kinesiska regeringen i september 2017 att de förbjuder insamling av pengar genom Initial Coin Offering (ICO). Som ett resultat sjönk handeln med ETH med hela 23%.

Men trots ICO-förbud i Kina och Sydkorea fortsätter Ether-handeln i länder som Malaysia, Sydafrika, UAE och Storbritannien att öka, och vi ser också en ökning inom EU. Det är Japan som har en stor roll i denna återupplivning. Återförsäljare, flygbolag och hotell i Japan har börjat integrera kryptovaluta som överföringsmetod. Ingen annan region på jorden kommer ens nära att acceptera kryptovalutor på den nivå som Japan gör.

Så, innan du börjar handla med Ether, ta reda på vilka relger som gäller för dig och håll gärna också koll på planerade förändringar.

Beskattning

En annan varierande faktor att vara medveten om är skatter. Ether-handel i Hongkong kan kosta dig betydligt mer i skatt än handel med Etheri Nigeria. Om du ska börja daytradea Ether bör du först titta på vilka skatteregler som gäller. Ta reda på vilken typ av skatt du kommer att behöva betala, hur den beräknas och hur du är skyldig att rapportera din handel.

Avlutande tankar

Kryptovalutan Ether, som ofta kallas Ethereum efter sitt nätverk, är en volatil och oförutsägbar tillgång. Men trots att dess framtid förblir osäker finns det gott om möjligheter att göra betydande vinster och för många daytraders är volatiliteten något positivt. Med hjälp av teknisk analys, bra nyhetskällor och en effektiv pengahanteringsstrategi kan du försätta dig i en stark position för handel med Ether.

Artikeln uppdaterades senast: januari 21, 2024