Är day trading rätt val för dig?

På denna sida

tipsOm du funderar på att ta steget att bli day trader bör du komma ihåg att det är ett heltidsjobb att vara day trader. Du må kunna jobba hemma men du kan inte förvänta dig att tjäna stora pengar med minimal insats. Framgångsrika day traders är mycket dedikerade. Med detta i åtanke bör du också beakta alternativet att istället investera dina pengar långsiktigt eller använda ditt kapital för att starta eget.

Investera med sunt förnuft

Sponsrade mäklare

Genom att vara en aktiv men långsiktig investerare istället för en day trader kan du få en bra avkastning på dina pengar utan att du för den delen måsta säga upp dig från ditt jobb och dedikerad all din tid till trading. Detta alternativ är också mycket mindre riskabelt eftersom du har en inkomstkälla även när dina investeringar inte går så bra. Detta alternativ låter dig leva på din inkomster från ditt vanliga jobb medan du kan återinvesterar alla pengar dina investeringar genererar. Detta hjälper dig bygga din kapitalbas och komma närmare den dag när du kan leva av dina inkomster som investerare. Något som kräver mycket mindre dagligt arbete än att trada.

Fortsätt att jobba tills du format en trygg plattform

Att tjäna sina pengar som investerar erbjuder ett liv som påminner det många drömmer om när de tänker att de skall börja trada. Att fortsätta jobba kan alltså vara det bästa sättet att få det liv du vill ha. Om du inte är mycket intresserad av aktier och andra finansiella instrument är detta ofta ett bra alternativ eftersom ett brinnande intresse för sitt jobb nästan är ett krav för att bli en framgångsrik trader.

Låt det ta tid

Att vara en aktiv investerare kräver precis som att vara en day trader att man sätter sig in i de företag man investerar i. Skillnaden ligger i att man inte försöker utnyttja små snabba svängningar utan istället mer långvariga trender. Detta innebär att man inte behöver vara stressade utan kan ta den tid man behöver för att utvärdera en aktie innan man investerar. Hur ofta man gör förändring i sin portfölj och hur länge man håller en aktie beror på hur länge man tror att dess positiva trenden kommer fortsätta. Medan man som day trader gör flera affärer varje dag så gör man som aktiv investerar kanske några affärer per månad eller färre.

bra maklareHuruvida du bör investera dina pengar ( I dig själv eller finansiella instrument) eller ta steget fullt ut och bli day trader beror på en lång rad olika faktorer. I slutändan är du den enda som kan veta vad som är rätt för dig. Några viktiga saker att beakta innan du bestämmer dig för att bli en Day trader är:

 

 

 

 • Varför vill du börja trada? Försäkra dig att de skäl du har att börja trada stämmer överens med det liv du är troliga att leva som trader.
 • Har du tillräckligt med kapital för att day trading skall vara ett bra alternativ. Du måste kunna leva på dina vinster även om det inte går så bra som du hoppats.
 • Förstår du att en mycket stor del av alla som börjar day trada förlorar pengar och måste återgå till ett vanligt jobb.
 • Är du beredd att potentiellt förlora hela eller delar av ditt kapital. Om du förlorar pengar kan ditt kapital snabbt sjunka p.g.a. förluster och levnadskostnader som måste täckas ur kapitalet.
 • Skulle en annan förändring i ditt liv såsom att starta eget bättre kunna ge dig det du vill?
 • Har du tillräckliga marginaler eller vore det bättre att vänta ett par år och bygga ditt kapital innan du börjar handla.
 • Tillåter din livssituation att du fokuserar den tid som krävs på din trading.
 • Att välja

  Att välja

  Kommer din livssituation att förändras under det kommande ett eller två åren. Planerar du att gifta dig eller skaffa barn. Finns det andra saker som kan påverka din livssituation och hur mycket pengar du behöver tjäna.

 • Låter det lockande att sitta framför dataskärmar fulla med analysverktyg hela dagarna? Låter det bättre än vad du redan gör?
 • Kan du få tillbaka ditt jobb om du misslyckas som trader. Kan du enkelt få ett annat jobb eller riskerar du att förbli arbetslös om du säger upp dig och misslyckas som trader.
 • Har du beaktat att du som trader inte får någon betald semester eller sjukersättning. Du måste själv tjäna in pengar för att täcka levnadskostnader under ledigheter och när du är sjuk och inte kan trada.

Det finns en stor mängd andra frågor som du också bör ställa dig själv innan du väljer att bli day trader. Vi rekommenderar att du skriver en lista med så många frågor du kan komma på och sedan tänker igenom alla flera gånger innan du slutligen tar ditt beslut.

Vi här på The Trader rekommendera inte någon att bli Day Trader p.g.a. de höga riskerna som är associerade med det och hur många som misslyckas. Om du har det minsta tvivel om huruvida du vill ta steget eller inte så bör du inte ta det. Det är bättre att vänta tills du känner dig säker. Om du trots våra varningar och risken av misslyckas känner dig säker på att bli day trader är rätt val för dig så vill vi välkomna dig in i vår underbara värld. Lycka till.