Mjukvaror för Day Trading

På denna sida

Day tradingSom day trader behöver du varje övertag som du kan få gentemot andra traders och investerare. En viktig del i detta består i att använda sig av den bästa möjliga mjukvaran för att göra ditt liv så enkelt som möjligt. Vilken mjukvara du väljer dig att använda dig av är upp till dig och din budget. Du bär dock alltid använda dig av 3 olika typer av mjukvara.

Handelsplattform

Du behöver en mjukvara eller handelsplattform som gör det så enkelt som möjligt att genomföra de affärer du önskar göra. Att köpa och sälja aktier genom mäklarens webbinterface är sällan ett bra alternativ för dig som day trader. En mjukvara som tillåter dig att utföra transaktioner direkt från skrivbordet och som idealt kan integreras i dina andra mjukvaror. Många mäklare erbjuder plattformar som du kan ladda ner. Det finns dock många, ofta bättre mjukvaror från andra tillverkare som det kan vara värt att köpa. En av de stora fördelarna med mjukvara från oberoende utvecklare är att de tillåter en att placera ordrar hos flera olika mäklare från samma plattform. De tillåter också ofta schemalagda ordrar och andra former av automatisk handel.

Databehandlingsprogram

volatilitetSom trader behöver du så mycket marknadsinformation som möjligt och att använda sig av en mjukvara som kan visa prisinformation och information från andra feeds på ett bra, överskådligt sätt är väl investerade pengar. Själva feeden kostar ofta mer att prenumerera på än vad själva mjukvaran kostar. Olika feeds kan kosta olika mycket och innehålla olika mängder av information. Som Day trader behöver du pålitlig prisinformation och kan därför inte använda dig av gratis feeds eftersom dessa ofta visar försenade priser.

Analys och plotting verktyg

Att ha tillgång till mycket information är bra men inte så värdefullt om man inte kan analysera datan på ett effektiv sätt. För detta behöver du ett bra analysverktyg. De flesta mjukvaror som är utvecklade för teknisk analys av marknadsdata erbjuder ungefär samma tjänster och du kan själv välja vilket verktyg du vill använda. Ett verktyg från en oberoende utvecklare är ofta bättre än de man får från sin mäklare. Var inte snål när du väljer ditt analysverktyg. Kom ihåg att den information som teknisk analys ger är mycket viktigt för din framgång som day trader.